söndag 13 november 2011

Läsläxa vecka 46

av Marc Wathieu, CC (by-nc), Flickr
Som vanligt har du i läsläxa att läsa minst tre * 15 minuter varje vecka. 
Den här veckan och några veckor framöver ska du använda en del av din läsläxtid till att läsa en webbtext och svara på frågor. Du svarar på frågorna genom en kommentar underskriven med ditt nick. Jag kommer att rätta din kommentar, men inte publicera den. Alla era svar på fråga 4 kommer jag dock att sammanställa (utan namn) som en tipslista.Veckans webbtext är hämtad från KP-webben och innehåller bra tips som du kan ha nytta av i ditt Bokfynd-föredrag:


Klicka på länken och läs artikeln "Talartips"

Svara på frågorna i en kommentar till detta inlägg:
1. När ska man börja träna inför ett föredrag?
2. I artikeln tipsar de om att man ska ha med sig något som hör ihop med det man ska prata om. Varför ska man det?
3. Varför är det lättare att tala om ett ämne man valt själv, tror du?
4. Vad är ditt bästa talartips? (ditt och alla andras svar på denna fråga kommer jag att sammanställa till en tipslista till er alla!)


Glöm inte att skriva under med ditt nick!

Om du inte kan kommentera (vi vet att det krånglat ibland...) så kan du skriva svaren på ett papper och lämna in till Elisabet. Att du inte kan kommentera kan bero på din dators cookies-inställningar. I det här inlägget kan du få hjälp att ändra inställningarna. Fråga dock alltid dina föräldrar om lov innan du ändrar inställningarna på er hemdator.Denna läxa ska vara gjord senast torsdag den 17/11. Tänk på att du gärna får komma och göra den på datastugan på onsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar