söndag 6 november 2011

Läsläxa vecka 45

CC by, Electric guitar by Feliciano Guimaraes
Som vanligt har du i läsläxa att läsa minst tre * 15 minuter varje vecka. 
Den här veckan och några veckor framöver ska du använda en del av din läsläxtid till att läsa en webbtext och svara på frågor. Du svarar på frågorna genom en kommentar underskriven med ditt nick. Jag kommer att rätta din kommentar, men inte publicera den.


I nya läroplanen står det att ni elever ska arbeta med olika slags texter till exempel webbtexter. En del menar på att ni elever till och med läser webbtexter lättare än texter på papper. Hur är det för dig?

Veckans webbtext är hämtad från KP-webben:

Klicka på länken och läs artikeln "Vi ska visa dem!"

Svara på frågorna i en kommentar till detta inlägg:
1. Vad är en cover?
2. Anna berättar att hon upplever att bandet blir hårdare bedömt för att de är ett tjejband. Varför är det så tror du?
3. Vad tycker du om rubriken? Fångar den dig som läsare? Hitta på en ny rubrik till artikeln! Tänk på att den ska fånga läsaren.'
Glöm inte att skriva under med ditt nick!

Om du inte kan kommentera (vi vet att det krånglat ibland...) så kan du skriva svaren på ett papper och lämna in till Elisabet. Att du inte kan kommentera kan bero på din dators cookies-inställningar. I det här inlägget kan du få hjälp att ändra inställningarna. Fråga dock alltid dina föräldrar om lov innan du ändrar inställningarna på er hemdator.


Denna läxa ska vara gjord senast torsdag den 10/11. Tänk på att du gärna får komma och göra den på datastugan på onsdag!

1 kommentar:

  1. Alla ni som skickat in läxan har haft rätt. Bra jobbat! Två av er ha dock glömt att skriva ert nick så jag vet inte vem ni är!

    SvaraRadera