torsdag 19 januari 2012

Ord är nycklar till kunskap


Varannan vecka kommer vi att ha IT-läxa och varannan vecka ordläxa.

Ord är som nycklar till kunskap. När du inte förstår orden i en text eller något du hör är det svårt att hänga med och förstå. När du förstår orden låser de upp kunskapen så att du förstår och du kan så också vara med och samtala och diskutera om det du lär dig!

Ordläxan är tänkt att ge dig nycklarna! Vi arbetar bara med ord som vi stött på i undervisningen de senaste veckorna. Det är viktigt att orden är kopplade till något du känner till, då lär du dig bäst och kan börja använda orden.

Så här gör du ordläxan:

1. Träna på orden genom V5:ors ord. Du ska träna på orden från de senaste två veckorna. Träna även på hur orden stavas. Denna första läxa är det ord från vecka 2 och 3. Elisabet beskrev läxan på fredag 20/1. Här är en liten instruktionsfilm som visar hur du tränar på orden.2. På fredagar jämna veckor blir det ett ordtest på läxorden. Du ska tvävla mot dig själv och försöka samla på dig så många rätt som möjligt!

1 kommentar:

  1. Hej alla i 5A och 5B, Sofia och Elisabet
    Jag hoppas att det är bra med er alla och att ni har haft en bra jullov.
    Jag har haft det jätteskönt under loven och nu jobbar jag i Västra Stenhagsskolan och har en åk tvåa med 19 jättemysiga elever. Jag saknar er och ska försöka komma och hälsa på. Många kramar till er alla
    Nazanin

    SvaraRadera