söndag 28 augusti 2011

Ekorre

Hejhej!
Jag har gjort massor med roligt på mitt sommarlov men det var en grej som slog allting. Vi hade en EKORRE som husdjur i ungefär 2 veckor! Det var en jätte liten ekorre. Den var super söt! Här är en bild på honom. Han hette Poh!

Det började med att han kom skuttande in på våran tomt. Och precis när han kom så hoppade jag studsmatta (som tur var) och då fick jag syn på honom. Först så jagade han mej, men jag bara gick runt i en cirkel och han hoppade efter mig. Men till slut så slutade han. När han hade varit still ganska länge så sprang jag in och hämtade ett digestive, som han kunde få. När jag kom tillbaka till honom så hade han rört på sig lite men inte så mycket. Jag gick försiktigt fram och la digestivet framför honom. Han luktade på det och sen började han äta. På bilden så äter han sitt digestive, som var som en fotbollsplan för honom J.
När han hade ätit upp så började han jaga mej igen. Men det var ju bara roligt! Men efter att han hade jagat mig i ungefär 5 minuter så kurrade han ihop sig och somnade mitt på gräsmattanJ.
Det var då han var som sötast! Jag tog inga bilder på honom då för jag var så upptagen att kolla på honom själv.
Sen när han vaknade så försökte jag ta in honom i en bur men det gick inte så bra. Men efter 10 minuter (ungefär) så kom Jonatan (min brorsa) och hans kompis David. Då berättade jag allt för dom och efter det så hjälptes vi åt att få in honom i buren. Till slut så gick det J.
Men när han kom in i buren så verkade han sur, så då tog jag in hans kex in i buren och då blev han glad igen!
Då såg han ut såhär!När mamma kom hem så berättade hon om vad han skulle äta, och hur man skulle ta hand om honom. De visade sej att ekorrar åt müsli, grädde och sallad. Dom fick inte äta jordnötter och solrosfrön.
Han blev mer och mer tam för varje dag. Efter ungefär 3 dagar så kunde man ta upp honom och hålla honom i handen. Ibland somnade han till och med i ens hand!
Det var super kul att ha honom hemma hos oss, men vi har honom inte längre. För att när vi skulle åka till Turkiet och vara där i en vecka, så var mammas kollega ”barnvakt” åt ekorren. Men när vi kom hem så berättade han (mammas kollega) att han hade börjat blivit vild där. Han hade börjat sova ute på nätterna och varit ute hela dagarna, och den ända gången han kom in till deras hus så var det för att han ville ha mat.
Mamma berättade för oss (barnen) att det skulle vara bäst om han stannade där och blev vild där. De förstod vi. Men vi fick komma och hälsa på i alla fall!
Jag hoppas att han har det bra där nu. Att han har skaffat nya ekorrkompisar och har det kul varje dag.


Hoppas att ni har haft en lika rolig sommar som jag har! J

1 kommentar:

  1. Ååååå jag skulle också vilja vara med om det. Jag älskar ekorrar och ser dem ofta på tomten hemma. Själv har jag bara en katt men skulle inte ha något imot om jag fick besök av en söt liten ekorre. Tack för ett underbart inlägg:-) /Isa

    SvaraRadera